tiistai 1. kesäkuuta 2010

Sokkelielementit osa 2

Viikko alkoi kosteissa merkeissä. Tomi kävi maanantaina vesisateessa kärräämässä mursketta autotallin routaeristeiden päälle ja tekemässä linjapukit asuinrakennukseen. Perustustimpurit sen sijaan päättivät pitää sadetta kotona ja aloittaa hommat vasta tiistaina, kun sääennusteet lupailivat vähän parempaa ilmaa. Elementtien asennus sujui timpureilta tuttuun tapaan rivakasti ja homma saatiin valmiiksi ongelmitta torstai-iltana.

Sokkelielementtien asennusta


Perjantai oli kauppapäivä. Terrasta kärrättiin yhteensä 28 pakettia routaeristeitä tontille. Loppuilta sujuikin rentoutumisen merkeissä. Äiti oli työporukalla pelaamassa salibandya ja illastamassa ja isi oli Roopen kanssa kommuunin PikkuJussi-tapahtumassa.


Viikonlopuksi saatiin taas hienosti talkooväkeä tontille. Tomi, ukki, Ilari ja Jussi asentelivat lauantaina talon radonputkistot ja sahasivat sokkelielementtien reunat. Tomi kävi lauantaina aamulla lainaamassa pienkuormaajan, jolla sai kätevästi ajettua mursketta sokkelien vierustoille.

Ilari ja Jussi sahaamassa elementtejä


Ukki asentaa viemäriä


Viikko oli sen verran sateinen, että äiti ja flunssainen Roope pääsivät tontille ensimmäistä kertaa vasta sunnuntaina.

Ilari oli Tomin apuna jälleen. Sunnuntain ohjelmassa oli mm. sisäpuolen viemäreiden paikalleen mittausta, tallin ja talon välisten kaapeleiden asennusta, pihavalokaapeleiden asennusta perustusten ali sekä sokkelisaumojen saumausta. Sen verran ahkeraan tontilla taas viikon mittaan aherrettiin, että talon sisäpuoli saatiin täyttövalmiuteen. Ensi viikolla tulee taas kaivuri tontille…

Roope komentaa...

...ja isi tekee mitä käsketään.

Sunnuntaina aamupäivällä tontilla näytti tältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti