tiistai 5. lokakuuta 2010

Yllätystä odotellessa

Talvesta ei ole vielä tietoakaan, mutta ilmat ovat kyllä todellakin viilenneet. Kun talon runkoa alettiin kasaamaan heinäkuun alussa, niin hellettä piisasi yli neljä viikkoa yhteen putkeen. Silloin etupihan routaeristeitä asentaessa meinasi välillä käydä mielessä, että onkohan nämä nyt ihan tarpeellisia.. Nyt kuitenkin ulkolämpötila käy jo öisin pakkasen puolella ja lämpöjen päälle saaminen onkin yksi lähiviikkojen tärkeimpiä tavoitteita, ettei taas pääse se kuuluisa talvi yllättämään.



Puutarhan teko ja ulkoseinien valmiiksi maalaaminen on varmaan tältä vuodelta jo unohdettu. Turha riskeerata noita asioita kylmien ja kosteiden ilmojen takia. Ehtiihän ne hoitamaan sitten keväälläkin. Nyt vain koitetaan hoitaa talon ulkopuolet muuten valmiiksi, niin sitten päästään talveksi keskittymään sisätöihin. Rakennusten nurkkalaudat on nyt asennettu ja ikkunoiden ja ovien vesipellitkin ovat jo paikoillaan. Autotallin nosto-oven asentaminen odottaa tallin sisäseinien ja katon tasoitusta ja maalausta. Tallin seinät ja katto on jo levytetty valmiiksi. Täytyypä viritellä talliin ensi viikonloppuna työmaalämmitin, niin saadaan tasoitus- ja maalaustyöt käyntiin.

Tomi ja ukki levyttää autotallia
 Roope ja mummo siivoaa tallia
Mummu, vaari ja isomummikin tuli käymään tontilla. Roopella riittää yleisöä.


Talossa väliseinien muuraustyöt aloitettiin viime viikonloppuna. Lauantai oli lepopäivä Tomin flunssasta johtuen, mutta sunnuntaina käytiin sitten Ilarin kanssa muuraamassa teknisen tilan ja pesuhuoneen tiiliseinien ensimmäinen varvi paikoilleen. Olisi tosin ehkä kannattanut levätä vielä sunnuntaikin, koska nyt maanantaina flunssa taas tuntuu vähän vahvistuvan. Mutta kun ei tuolta tontilta meinaa malttaa olla pois.



Viikonloppuna poikettiin myös Asta-messuilla. Sieltä käteen jäi kodinkoneiden tilausvahvistus ja puhallusvillayrittäjän puhelinnumero. Täytyykin tässä alkuviikosta tilata nuo yläpohjan puhallusvillat, niin työmaalämmittimen puhaltama lämpö viihtyy sisällä vähän pidempään. Ensin tosin yläpohjassa on tehtävänä vielä muutamia rästiin jääneitä töitä IV-kanavien viimeistelystä eteisen katon eristykseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti